Koronavirüse yakalanan sanatçı Onur Akın, hastaneye kaldırıldı

Koronavirüs testi pozitif çıkan namlı sanatçı Gurur Akın, sıhhat vaziyeti hakkında açıklama yaptı.

Rehabilitasyonunun sağlık kurumunda devam edeceğini belirten Gurur Akın’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Sevgili arkadaşlar, 5 gündür konutumda sürdürdüğüm Kovid rehabilitasyon süreci hekimlerimin gereksinim görmesi üzerine sağlık kurumunda devam edilecektir. Bu süreçte aramalara yanıt veremeyeceğim. Sıhhatlı günlerde görüşmek üzere.”

Koronavirüse yakalanan sanatçı Onur Akın, hastaneye kaldırıldı Magazin Sörvayvır 2020

GURUR AKIN KİMDİR?

Özgün müziğin hoşlanılan adı Gurur Akın, 6 Mart 1967’de hoca bir baba ve konut hanımı bir annenin altıncı ve son çocuğu olarak Bitlis’in Ahlat ilçesinde dünyaya geldi.

Babasının atamayı sebebiyle 3 aylıkken İstanbul’un Beykoz ilçesine geldi. İlkokul eğitimini Paşabahçe İlköğretim Okulu’nda, ortaokul eğitimini Paşabahçe Ortaöğretim Okulu’nda ve lise eğitimini Paşabahçe Ferit İnal Lisesi’nde bitirdi. İstanbul Üniversitesi Bağlantı Fakültesi Gazetecilik ve Ulusla İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1987 senesinde kurduğu Grup Baran’ın ilk albümü Yediveren 1989’da dinleyiciyle buluştu.

Vedat Türkali’nin 1944 senesinde yazdığı “Bekle Bizi İstanbul” isimli şiiri besteleyip açıkladığı çalışmasıyla büyük alaka gördü. 1991’de Grup Baran’ın ikinci ve son albümü olan Kuytuda Başak yayınlandı. 1991’den sonra solo kariyerine yöneldi. Solo kariyerine sırasıyla “Seni İstanbul Yapmalı”, “Nereye Ey Hoş İnsanlar”, “Aşk Bize Darıldı”, “İsyankar ve Mavi”, “Ey Hayat”, “Seni Aşka Yazmalı”, “Kaçak”, “Memleket İsterim”, “Vicdanlara Yazılanlar”, “Mor Bir Üzüntü” şarkılarıyla devam etti. Son olarak 25’inci sanat senesini kutladığı “Gururlu Seneler” isimli albümünde sanatçı arkadaşlarını davetli etti. “Beğeniyorum Seni”, “Gaybana Geceler”, “İsyankar ve Mavi”, “Geceyi Sana Yazdım”, “Yağmur Vicdanlım”, “Bekle Bizi İstanbul” gibi bir hayli unutulmaz yapıtı besteleyen sanatçının şarkılarını bu kere birbirinden bedelli sanatçıları seslendirdi. Yakın zaman evvel hayatını yitiren Müslüm Gürses’in yanı gizeme Yavuz Bingöl, Işın Karaca ve Haluk Levent’in de aralarında bulunduğu takribî 20 namlı ad sanatta çeyrek yüzyılını dolduran sanatçının albümüne davetli oldu. Albüm repertuarında Nazım Hikmet, İlhan Berk, Yılmaz Odabaşı, Ahmed Arif, Aydın Öztürk, Ahmet Can Akyol, Ersin Ergün Keleş, İbrahim Karaca ve Vedat Türkali’nin şiirlerinden oluşan besteler yer aldı. Albümün ilk klibi ise Yaşar’ın seslendirdiği “Kaçak” isimli yapıta çekildi.

Koronavirüse yakalanan sanatçı Onur Akın, hastaneye kaldırıldı Magazin Sörvayvır 2020


] }

Bir cevap yazın