Ünlü iş kadını Zeynep Dereli’den kadınlara yapılan cinsiyetçi saldırılara karşı birlik çağrısı

Sabah gazetesi magazin yazarlarından Bülent Cankurt, namlı iş bayanı Zeynep Dereli’nin dostlarıyla yediği yemekte çekilen resmini keserek gerçek değil iddialarda bulunmasına vakanın mağdurundan cevap geldi. İddialara sert tepki gösteren Dereli, meşru yollara müracaat eteceğini belirtti.

“Son yarıyılda politika sahnesinde yer alan başta Sayın Esra Albayrak, Sayın Meral Akşener ve Sayın Başak Demirtaş ve şimdi de ben olmak üzere bayanlara karşı yapılan kötüle dolu ve cinsiyetçi saldırganlığa karşı hep beraber çaba etmeliyiz. Bayana karşı yapılan bu hücumlara tüm bayanlar ve hakkı, hukuku, hakı korunan tüm erkekler beraber karşı durmalıyız. Bu mevzuda tek ses ve tek vicdan olmadığımız sürece tüm bayanlar ve tüm kız çocuklarımız bu kötülelerin, bu hücumların mağduru olmaya devam edecektir.” diyen Dereli, Sabah gazetesi magazin yazarlarından Bülent Cankurt’un cuma günü kaleme aldığı yazı ile paylaştığı resmin reelleri isteyerek saptırdığının altını çizdi.

Ünlü iş kadını Zeynep Dereli'den kadınlara yapılan cinsiyetçi saldırılara karşı birlik çağrısı Magazin Sörvayvır 2020

RESMİN ORİJİNAL HALİNİ PAYLAŞIP YALANLADI

Haberde servis edilen resmin maksatlı olarak kesildiğini belirten Dereli, resmin orijinal halini de paylaşarak kendisine kötüle atıldığını söyledi. Haberin maksatlı bir biçimde yapıldığını aktaran Dereli şunları söyledi:

“Sabah gazetesinde yayınlanan haber ile bir kere daha görüyoruz ki bayanlara atılan kötüleler, yapılan cinsiyetçi hücumlar hakkında ülkemizi idareyenler net bir davranış almadığı sürece ülkemizin her kesiminden, her bayan bu risk ile karşı karşıyadır. Anılan gazetede magazin haberleri yazan Bülent Cankurt, çocuklarım ve dostlarımla çıktığım yemekte benden habersiz çekilen bir resmi de göstererek dostlarımdan biri ile ilişkim olduğunu iddia etmekle kalmamış, aynı zamanda aynı konutta yaşadığımızı da öne sürmüştür. Bu gerçek değil ve mesnetsiz iddialar ile bir bayanı karalamak hiç kimsenin haddi değildir.”

Ünlü iş kadını Zeynep Dereli'den kadınlara yapılan cinsiyetçi saldırılara karşı birlik çağrısı Magazin Sörvayvır 2020

“BU BAYANA KARŞI ŞİDDETTİR”

“Resmin masanın tamamı yerine bir kısmını keserek yer aldığı haber maksatlı bir hamleyi kapsamaktadır. Haberde yer alan resimde yansıtıldığı gibi baş başa yenilen bir yemek değil uzun senelerdir dost olan insanların toplandığı bir yemektir. Saptırma ile yapılan bu haber ve eşleri ne yazık ki ilk değil… Bundan sonra da benim hakkımda veya başka bayanlar hakkında olmayacağının bir garantisi yok. Ama ehemmiyetli olan hep beraber bu kötülelere, bu cinsiyetçi hücumlara başka bir deyişle bayana karşı şiddetin tüm unsurlarına dur demektir” diyen Dereli, resimlerin veya görüntülerin kurulumlanması, kesilmesi ile herkes palavraların söylenebileceğine ve kötülelerin atılabileceğine dikkat çekti.”

“YAKIN ETRAFIM İKİ KIZIMLA YAŞADIĞIMI ÖĞRENMEKTEDİR”

“Öte yandan aynı konutta yaşadığımız iddiaları da tamamen gerçek değildir. Benim konutumun kapıları son yarıyılda beni politik kimliğim dolayısıyla ziyarete gelen bir hayli gence, talebeye, basın üyesine sarihtir. Yakın etrafım da konutta iki kızımla yaşadığımı öğrenmektedir. Bunun aksini iddia etmek ise tamamen arkası gayelidir. Tamamen reel dışı olan bu haberde tek doğru olan husus yukarıyada da ifade ettiğim üzere uzun senelerdir pek çok kere aynı masaya oturmuş dostlarım ile yemek yediğimizdir.”

“BAYAN KİMLİĞİNE YAPILMIŞ BİR ATAKTIR”

” Politika, iş, sanat gibi alanlarda çalışmaları ile öne çıkan bayanlara son yarıyıllarda giderek çoğalan cinsiyetçi hücumlara bir dur demenin zamanı gelmiş ve geçmektedir. Bunlar karakter haklarına doğrudan hücum olmanın ötesinde bayan kimliğine de yapılmış bir ataktır. Hiç kimsenin hiç bir bayana böyle mesnetsiz, haksız ve hukuksuz atakta bulunmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Ben bu yayınla alakalı meşru yollara müracaat eteceğimi de kamuoyunun bilgisine sunuyorum.”

Ünlü iş kadını Zeynep Dereli'den kadınlara yapılan cinsiyetçi saldırılara karşı birlik çağrısı Magazin Sörvayvır 2020
Ünlü iş kadını Zeynep Dereli'den kadınlara yapılan cinsiyetçi saldırılara karşı birlik çağrısı Magazin Sörvayvır 2020


] }

Bir cevap yazın