Oyuncu Tamer Karadağlı’nın 25 yıl önce yazdığı Osmanlıca asker mektubu sosyal medyada büyük ilgi gördü

Şanlı oyuncu Tamer Karadağlı hafta sonu caddeye çıkma yasaklarında evinde arşivini karıştırırken eline geçen bir mektubu sosyal medya hesabından paylaştı.

25 sene evvel 1995 senesinde Gaziantep Orduevi’nde askerliğini yaptığı günlerde flörtü olan kız dostu ve daha sonra nikah masasına oturacağı Arzu Balkan’a yazdığı mektup sosyal medyada büyük alaka gördü. Etrafını yaktığı mektup kağıdına Osmanlıca olarak yazarak hitap ettiği Arzu Balkan’a duygularını hislerini anlatan Karadağlı, mektubu yazarken Gaziantep Orduevi’nin kütüphanesindeki kitaplardan yararlandığını söyledi.

“DAHA ÖNCEKİ İLİŞKİLER NE KADAR PAK VE EMEK VERİLEN ŞEYLERMİŞ”

Tamer Karadağlı o mektubun öyküsünü şöyle anlattı:

“Askerlik yaptığım zamanlarda Arzu ile de flört ediyorduk. Bana bir gün daha önceki İngilizce ile başka bir deyişle Shakespeare İngilizcesi diyeceğimiz ağır bir İngilizce ile mükemmel bir mektup yazmıştı. Asker mektupları açılıp okunur ya, okunmasın diye böyle bir şey yapmış. Bende altta kalmamak için bir gün süresince uğraşıp ona karşılık Osmanlıca olarak duygularımı anlattığım bir mektup yazdım. Çok yaratıcı bir mektuplaşmaydı aramızdaki. Geçen hafta sonu da elime geçince Arzu’nun da izniyle paylaşmak istedim. Çok büyük alaka gördü. Günümüzde teknolojik kısa iletileşmeler yapanlara yaratıcılık ve emek verme mevzusunda misal olsun istedim. Daha Önceki ilişkiler ne kadar pak ve emek verilen şeylermiş.”

Oyuncu Tamer Karadağlı'nın 25 yıl önce yazdığı Osmanlıca asker mektubu sosyal medyada büyük ilgi gördü Magazin Sörvayvır 2020

“BİR YANDAN GÜLÜYOR, BİR YANDAN ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORDUM”

Sanatçının paylaşımına ise bir müddet evvel parçaladığı daha önceki eşi Arzu Balkan’da sosyal medya üzerinden yanıt yazdı ve “Mektubu postaneden almıştım… Zarfı dikkatlice açarken içinden itinayla kurutulmuş çiçekler döküldü. Hatırlıyorum da, kaldırıma çöküverdim, bir yandan gülüyor, bir yandan mektubu çözmeye çalışıyordum” diye yazdı.

ÇOK SAYIDA ŞANLI AD DE BEĞENDİ

Sosyal medyadan bu eksantrik paylaşıma Seda Sayan, Pınar Altuğ, Şoray Uzun gibi pek çok şanlı ad de katılarak iletileriyle alkışlarını dile getirdiler.

Oyuncu Tamer Karadağlı'nın 25 yıl önce yazdığı Osmanlıca asker mektubu sosyal medyada büyük ilgi gördü Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın