Sermiyan Midyat, ABD’deki korona gözlemlerini anlattı: Linç edileceğim ama Cumhurbaşkanı’mızın gösterdiği çaba takdire şayan

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Sermiyan Midyat, insanların koronavirüse karşı zorunlu önlemleri almadığını ve sosyal mesafe kaidelerine uymadığını belirterek, New York caddelerinde karşılaştığı manzarayı sürüklediği bir video ile anlattı.

46 yaşındaki oyuncu, havalimanında ateş ölçümü yapılmadığını dile getirerek, kafelerin, lokantaların sarih olduğunu ve insanların sosyal mesafe kaidelerine uymadığını söyledi. Midyat, Amerika ve Türkiye’de alınan ihtiyatları da karşılaştırdı.

“SÖYLEYECEKLERİM BAZILARININ BENİ LİNÇ ETMESİNİ SAĞLAYACAK”

Midyat, sürüklediği videoda şu ifadelere yer verdi: “Herkese Amerika New York’tan selamlar, sevgiler. Takribî bir yıldır, pandemi başladığından beri yurt dışına çıkmamıştım. Şimdi bir iş görüşmesi dolayısıyla Amerika’ya geldim ve Amerika’nın pandemi mevzusunda tavrı karşısında fantastik afalladım. Herkesin süper efor dediği Amerika’dan bahsediyoruz. Bakın herkes caddelerde, kuaförler ve lokantalar sarih, herkes dip dibe havalimanında ateş dahi ölçülmedi. Bizde alışveriş merkezlerinde, kafede dahi ateş ölçülüyor. Söyleyeceğim şey belki bazılarının beni linç etmesini sağlayacaktır. Çünkü memleketimize sırf karşı olmak için ya da sırf şirin gözükmek için siyah-beyaz diyen popülasyon çok fazla. Benim de öğreniyorsunuz 23 yıldır huzurunuzdayım, methiyesi tenkidinin nereye gideceğini hesap etmeden konuşan bir çılgın kardeşinizim.

“SIHHAT BAKANLIĞI’NIN, CUMHURBAŞKANI’MIZIN GÖSTERDİĞİ GAYRET TAKDİRE ŞAYAN”

Söylemek istediğim şu ki; filhakika insan içindeyken fark etmiyor. Bir yıldır memlekette herkes birbirini çılgınca tenkit etiyor. Fakat şunu net olarak söyleyeyim ki herkesin süper efor dediği Amerika’da gördüklerimden sonra memleketin değerini çok daha fazla insan fark ediyor. Bu bir düşünce değil gözlemle tespittir. Bu mevzuda gerçekten memleketteki tam sıhhat çalışanlarının, doktorların, işçilerin, Sıhhat Bakanlığı’nın, hükümetin, Cumhurbaşkanı’mızın gösterdiği hassasiyet, emek, gayret ve gerçekten teşekküre ve takdire şayan… Umarım eleştiri etmeyi bildiğimiz kadar takdir etmeyi de bileceğimiz günlerde buluşuruz ve en yakında zamanda da sinemalarda görüşmek dileği ile görüşmek üzere”

Sermiyan Midyat, ABD'deki korona gözlemlerini anlattı: Linç edileceğim ama Cumhurbaşkanı'mızın gösterdiği çaba takdire şayan Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın