Bülent Ersoy, kürklerini kabul etmeyen ÇYDD’yi vasiyetinden çıkardı

Geçtiğimiz günlerde Nişantaşı’ndaki bir kürk mağazasından alışveriş yapan Bülent Ersoy, “Kürklerimin hepsini Türkan Saylan Hanım’ın derneğine vereceğim. Bir gece tertip ettireceğim, ben de gideceğim oraya. Sarih artırmayla satsınlar. Epeyce yüklü bir ölçü bir araya gelir” dedi.

ÇYDD, DİVA’NIN KÜRKLERİNİ REDDETTİ

Ancak dernek mevzu hakkında açıklama yaparak ” Modern Hayatı Destekleme Derneği, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında modern eğitim yoluyla modern cemiyetler seviyesine erişmeyi amaçlayan lider ve misal bir sivil toplum teşkilatıdır. ÇYDD, anayasayı gereği tabiat, etraf ve canlı haklarına hürmetli olmayı ilke edinmiştir, efsane Genel Başkanımız Prof. Dr. Türkan Saylan’ın “Hayvanlar ve Çocuklar” isimli kitabı ile can arkadaşları olan köpeği ve kedilerine dinlediği sevgi derneğimizin hayvan haklarına verdiği ehemmiyetin ehemmiyetli simgelerindendir. Bu sebeplerle, medyaya yansıdığı üzere, derneğimize hayvanların hayat hakları ihlal edilerek ekonomik bedele dönüştürülmesiyle elde edilen ayni mahsuller ve bunların değerleri üzerinden yapılacak bir bağışı anayasa çalışma prensiplerimiz ve müessesesel bedellerimiz ismine kabul etmemiz mevzubahisi değildir” açıklamasını yaptı.

Bülent Ersoy, kürklerini kabul etmeyen ÇYDD'yi vasiyetinden çıkardı Magazin Sörvayvır 2020

“BU ARMAĞANI VİCDANIMDAN GELDİĞİ İÇİN VERECEKTİM”

Bunun üzerine Sabah Günaydın’a açıklama yapan Ersoy şunları söyledi: “Öncelikle söylemek isterim ki; her kesimin görüş ve prensiplerine hürmet dinliyorum. Yalnız ben bu armağanımı, bu stil spekülasyonlar oluşmadan evvel vicdanımdaki dürüst duygularımla değerli basın müntesibi saygıdeğer dostlarımla yapmış olduğum bir ziyaretim esnasında beyan etmiştim. Bu mülakatın ardından saygıdeğer dinleyicilerimden gelen bazı negatif yorumlar üzerine kendimi aklamak ve paklamak ismine kimseyi ya da müessese ve kuruluşları kullanmak değildi maksadım.”

“DERNEĞE BAĞIŞLARIMI İPTAL ETTİM”

“Bütün tersine bazı kesimler tarafından gelen olumsuz yorumlara bile hürmetimden dolayı suskun kalıp yanıt hakkımı dahi kullanmamıştım. İşin en ehemmiyetli tarafı ise geçtiğimiz senelerde avukatlarım ile kaleme aldırmış olduğum naçizane hatırı sayılır taşınır ve taşınmaz mülk varlığımın bir kısmını Modern Hayatı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştım. Ta ki ÇYDD tarafından bugün yapılan kamuoyuna ilan açıklamaları üzerine ben de kıymetli avukatlarıma vermiş olduğum yönergeler yönünde vasiyetnamemin yine tertip edilip üçüncü maddesinde yer alan Modern Hayatı Destekleme Derneği’ne yapmış olduğum bağışlarımı iptaline reelleştirdim.”

Bülent Ersoy, kürklerini kabul etmeyen ÇYDD'yi vasiyetinden çıkardı Magazin Sörvayvır 2020

“OSMANLI PADİŞAHLARI DA KÜRK KULLANIYORDU”

Laflarına devam eden Bülent Ersoy, “Son olarak şunu ifade etmek isterim ki; kuruluş emeliniz ve isminden, prensiplerinden esinlendiğinizi belirttiğiniz dünya lideri, modernliğin en yüce temsilcisi, başkumandan büyük Atatürk’ün ve dünya tarihine geçmiş şöhretli Osmanlı padişahlarımızın aynı biçimde kürk kullandıklarını da sizlere anımsatırım” biçiminde konuştu.

Bülent Ersoy, kürklerini kabul etmeyen ÇYDD'yi vasiyetinden çıkardı Magazin Sörvayvır 2020





] }