Alişan ve Demet Akalın’ın Şanlıurfa’daki tedbirsiz ziyafeti tepki çekmişti! Belediye iddialara yanıt verdi

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, bir televizyon kanalında program yapan sanatçı Demet Akalın ile Alişan’ın, başta Karahantepe kazıları ve şehrin gastronomi lezzetlerinin tanıtımına müteveccih program için evvelki gün kente geldiği aktarıldı.

“EŞ PROGRAMLAR, TÜM TELEVİZYON KANALLARINDA BU BİÇİMDE YAPILMAKTADIR”

Şanlıurfa’nın lezzetlerinin sanatçılar tarafından “millete sarih olmayan mekanda” tanıtılmak istendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Sanatçı Demet Akalın ve Alişan, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın ‘Karahantepe’ açıklamasından sonra STAR TV ismine Şanlıurfa’ya gelerek Göbeklitepe, Balıklıgöl ve Karahantepe gibi tarihi mekanlarımızı tanıtmak, Şanlıurfa’nın eşsiz gastronomisine dikkat toplamak istemişlerdir. Sanatçılar, millete sarih olmayan bir mekanda maske, mesafe ve sosyal mesafe kaideleri çerçevesinde davetli edilmişlerdir. Eş programlar, her gün hemen tüm televizyon kanallarında bu biçimde yapılmaktadır.”

“MANİPÜLASYONLARA KARŞI MEŞRU HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ”

Açıklamada, sanatçıların ağırlandığı belediye kuruluşunun sadece koli servisiyle hizmet verdiği vurgulanarak, belediyenin tüm müesseselerinin salgınla çaba kapsamında alınan kaidelere noksansız uyduğuna dikkat çekildi. Şehrin tanıtımından dolayı Demet Akalın ve Alişan’a teşekkür edilen açıklamada, “Bu mevzuda yapılan maksatlı manipülasyonlara karşı meşru haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna hürmetle duyuruyoruz” denildi.

Alişan ve Demet Akalın'ın Şanlıurfa'daki tedbirsiz ziyafeti tepki çekmişti! Belediye iddialara yanıt verdi Magazin Sörvayvır 2020





] }