Ayşecan Tatari suda doğum yaptığı anları paylaştı! Fotoğrafın altına yazdıkları herkesi duygulandırdı

Bir yarıyılın hoşlanılan dizisi Çocuklar Duymasın’da “Duygu” kişiliğini canlandıran Ayşecan Tatari, suda doğum yaptığı anlardan bir karesini sosyal medya hesabından paylaştı. Ayşecan Tatari’nin paylaşımına alkış yağarken, resmin altına yazdıkları ise takipçilerini duygulandırdı.

“BU RESMİ KOYACAĞIMI HİÇ DÜŞÜNMEMİŞTİM”

Ayşecan Tatari duygularını şu laflarla aktardı:

“Bu resmi koyacağımı düşünmemiştim. Doğum öykümdeki tam bayanların olduğu bir tane koyarım diyordum; dördümüzün olduğu… Hekimim Şermin hanım, Müjgan’ın ebesi Setenay, ben ve tabi doulam Pelin. Doğumhanenin kapısında yan yana verilmiş bir başarı pozu.

Öyle bir resmimiz yok, doğumhaneye de inmedik hiç ama zati bu süreçte emin olduğum tek şey, doğum, siz tasarılar yaparken başınıza gelenlerdir.

Evvel Pelin, ilk o ilave edildi öykümüze, 20’li haftalarımızda tanıştık Bodrum’da, 30’lu haftalarda eğitimlere başlamak üzere laflaştık ve bu esnada da beraber yoga yaptık haftada iki gün.

‘Doula’ sözcüğünün daha önceki Yunancada lügat karşılığı, köle bayan demekmiş. Beğenmiyorum bu mantığını. Şimdi karşılığı ‘doğum sponsoru’ ki bu da eksik bir tanım. Daha doğrusu bence: Tıbbi olarak size hiçbir müdahale bulunmayan ve o an sizin neye gereksiniminiz varsa, sizin için o olan.

Ayşecan Tatari suda doğum yaptığı anları paylaştı! Fotoğrafın altına yazdıkları herkesi duygulandırdı Magazin Sörvayvır 2020

“SANCILARIM BAŞLAYINCA…”

Şimdi Pelin’e sorsanız, tam iyi doulalar gibi, doğum için hakikatinde bir doulanın koşul olmadığını, insanın yalnızca vücuduna ve bebeğine güvenmesi gerektiğini ve her kadının içinde bu eforun olduğunu söyleyecektir. Ben size diyorum ki; Koşul!

Evet yeniden siz doğuruyorsunuz ama vücuduna ve bebeğine güvenmek için o yolu bir öğrenenle yürümek koşul zira hakikatinde bütün de öğrenmiyoruz süreci, olasılıkları, işleyişi. Yeniden Pelin yalanlayacaktır ama o olmasa böyle bir doğum öyküm olmayabilirdi.

Bana hep soruyordunuz ya, korkuyoruz, siz korkmadınız mı filan diye, sancılarım başlayınca kalkıp müzik açıp saçlarıma maşa yaptım. Maşa filan kalmadı tabi saçlarımın geldiği son hal resimde, o ayrı o mevzu Demek istediğim ilk andan son ana kadar, sancım en şiddetli geldiğinde de, doğum anında da fobiye dair bir his yoktu içimde.

Korkmamamın en büyük nedeni, bilmiştim süreci ve güvendiğim bir takımım vardı.

Yaptığı işin parasal bir karşılığı olamaz dahi bana sorarsanız, insanın ancak kız kardeşine olacağı cinsten bir takviye o.”

KIZININ RESMİNİ SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAYINLAMIŞTI

Kendisi gibi oyuncu olan Edip Tepeli ile üç sene evvel New York’ta evlenen Ayşecan Tatari, bir aylık olan kızı Müjgan’ın resmini sosyal medya hesabından yayınlamıştı.

Ayşecan Tatari suda doğum yaptığı anları paylaştı! Fotoğrafın altına yazdıkları herkesi duygulandırdı Magazin Sörvayvır 2020

Ayşecan Tatari suda doğum yaptığı anları paylaştı! Fotoğrafın altına yazdıkları herkesi duygulandırdı Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın