TV8 ’de gözyaşı simsarlığı: Yarışmacı ağlatılarak diskalifiye edildi!

Acun Ilıcalı ’nın sahibi olduğu TV8 kanalında yayınlanan Masterchef isimli ‘yemek yapma müsabakası ’ programında, müsabakacılardan Uğur Yılmaz Deniz, geçmişteki sosyal medya paylaşımları mazeret gösterilerek diskalifiye edildi. Kararın müsabakacının suratına açıklanması ve müsabakanın döktüğü gözyaşları, bir ‘gösteri ’ nesnesi gibi kullanılarak saniye saniye ekranlara getirildi. Bu görüntülerin ardından kamuoyunda “TV8 ’i boykot etme” çağrısı yapıldı.

TV8 ’de gözyaşı simsarlığı: Yarışmacı ağlatılarak diskalifiye edildi! Mastır Şef Sörvayvır 2020

MEDYA SERVİSİ

Üretimci Acun Ilıcalı ’nın sahibi olduğu TV8 kanalı, bir ‘medya etiği ’ münazarasıyla daha gündeme oturdu.

Kanalda yayınlanan Masterchef isimli yemek müsabakası programında, bir müsabakacının diskalifiye edilme anları ‘gösteri ’ nesnesine dönüştürüldü.

Mastercheff müsabakacılarından 26 yaşındaki Uğur Yılmaz Deniz ’in, ergenlik yarıyılındaki küfürlü sosyal medya paylaşımları sebebiyle birkaç hafta evvel müsabakadan diskalifiye edildiği açıklanmıştı. Buna karşın hiçbir karar alınmamışçasına Deniz ’in de yer aldığı kısımlar günler boyu TV8 ’de yayınlanmaya devam etti. Dünkü kısımda ise diskalifiye kararı Deniz ’in suratına açıklandı.

MÜSABAKACI: UTANÇ DİNLİYORUM

Müsabakanın jüri azalarından Somer Sivrioğlu, Deniz ’in sosyal medyada yer alan paylaşımlar sebebiyle verdikleri kararla, kendisinin müsabakadan diskalifiye edildiğini duyurdu. Kararın açıklanmasının ardından Uğur Yılmaz Deniz gözyaşlarına dominant olamadı. Bu anlar yer yer ağır çekimler ve hadiseyi melodrama dönüştüren bir kurguyla izleyiciye yansıtıldı.

Programda açıklama yapan Uğur Yılmaz Deniz, “Benim bir ailem var ve onların karşısına bu biçimde çıkmaktan utanç dinliyorum” dedi. O insanların tanıdığı gibi bir insan olmadığını belirten Deniz, “Geçmişin bu biçimde önüme çıkmasından utanç dinliyorum. Beni destekleyen herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Deniz ’in bu laflarının ardından müsabakanın bir değişik jüri azası Mehmet Yalçınkaya yaşananları yeterli bulmayarak, ‘yazışmaların kastını aşan paylaşımlar olduğunu ’ söyledi. Bunun üzerine Deniz, “Buraya gelmeye suratım yoktu, sizin suratınıza bakamıyorum. Makûs gidişattayım” dedi.

SOSYAL MEDYADAN DA AÇIKLAMA YAPTI

Masterchef müsabakasından diskalifiye edilen Uğur Yılmaz Deniz, sosyal medya hesabından ise şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada gündeme gelen daha önceki ve neredeyse çocukluk yarıyıllarımın bazı paylaşımları benim Masterchef hikâyemin sonunu getirdi. Tv8 ailesine, kendilerinden çok şey bildiğim şeflerime, müsabakacı dostlarıma ve yaptığım iyi ve makûs tabaklarımda dahi beni destekleyen tüm beğenenlerime içten ve derin bir özür borçluyum… Yazdıklarımla kimi nerede ve ne zaman üzdüysem özür diliyor ve özrümün kabulünü rica ediyorum. Affetmek büyüklüktür, çocukluğuma ve gençliğime verin…”

KAMUOYUNDA ‘BOYKOT ’ SESİ YÜKSELDİ

Uğur Yılmaz Deniz ’in müsabakadan bu biçimde ihraç edilmesinin ardından, sosyal medyada vatandaşlar TV8 ’e tepki gösterdi. Mevzu, ekşisözlük ’te ve Twitter ’da en fazla tartışılan başlıklardan biri oldu.

Binlerce şahıs, bir insanın gözyaşlarının gösteri nesnesi haline getirilmesine tepki göstererek, “TV8 ’i izlememe” çağrısında bulundu. Paylaşımlarda, “Masterchef müsabakasında genç bir insanı cemiyete linç ettiren ve bundan reyting kasan bu kanalı boykot ediyor ve sizleri de bu boykota davet ediyorum” biçiminde yorumlar yapıldı.

Yapılan paylaşımların pek çoğunda, her ne kadar geçmişte kusur yapmış olsa da insanların bu biçimde rencide edilmesinin çağdaş cemiyetlerin bedel yargılarına ters ve çağdışı bir yaptırım olduğu vurgulanarak, başta Acun Ilıcalı olmak üzere TV8 kanalı cemiyetten özür dilemeye davet edildi.



] }