40 bin TL’lik kürk yaptıran Bülent Ersoy’dan bir garip çıkış: Asgari ücretlilere üzülüyorum

Nişantaşı’nda hem yeni sene için hem de yeni villaları için alışverişe çıkan Bülent Ersoy, ardından müdavimi olduğu bir kürk iş yerinde soluğu aldı. Burada 40 bin TL’lik kürk yaptıran Ersoy, pandemi yarıyılında sahne alamayan pek çok sanatçının parasal kayıp yaşadığının andırdırılması üzerine, minimum fiyatla geçinmek zorunda olanlara üzüldüğünü söyledi.

“ONLAR BENİM ÇOCUKLARIM”

Habertürk’ten Tolga Aslan’ın haberine göre, Bülent Ersoy, evvelki akşam Nişantaşı’ndaki bir kürk mağazasında görüntülendi. Basın üyelerinin kendisini kapıda beklediğini bilen Ersoy, “Onlar benim çocuklarım. Kapıda beklemesinler. Alın içeri, gelsinler” ifadelerini kullandı.

40 bin TL'lik kürk yaptıran Bülent Ersoy'dan bir garip çıkış: Asgari ücretlilere üzülüyorum Magazin Sörvayvır 2020

“GÖZÜMLE GÖRMEM GEREKLİ”

Muhabirlerin, “Geçtiğimiz günlerde çok alışveriş yaptınız. Çantalar otomobilin valizine sığmadı. 100 bin TL’lik bir alışveriş olduğu yazıldı” laflarına Ersoy, şu cevabı verdi: “Ben para söylemedim çocuklar. Şimdi kafam çok yoğun Bodrum’u ve aldığım villayı düşünüyorum. İşim çok. İki ay Bodrum’da kalacağım, villaları yaptıracağım. Gözümle görmem gerekli. Adamlar allahın izniyle benden usanıp, kaçmazlar. İçini de kendim dizayn edeceğim. Her şeyi kendi gözlerimle görmeliyim. O surattan iki ay kalacağım. Yerinde denetim edeceğim zira mimar kendine göre yapar, ben sevmem. Bir kere daha kırılıp, dökülme olmasın ama matamatiksel olarak onlar bana çizimleri getirecekler. İşinin ehli adamlar elbette onlar daha iyisini öğrenirler. Bana getirip, çizimlerde gösterdikleri tasarılar benim onayladığım gibi mi değil mi o ehemmiyetli benim için.”

“AYAĞIMI TOPRAĞA BASAYIM İSTİYORUM”

Ersoy, “Bu pandemi yarıyılında azıcık gözlerden uzak vakam, tatil sunim diye mi düşündünüz?” sualine, “Ne öğreneyim İstanbul’dan azıcık uzak durayım, hava alayım, ayağımı toprağa basayım istiyorum. Her yer çam ağacı, mükemmel bir manzara” yanıtını verdi.

40 bin TL'lik kürk yaptıran Bülent Ersoy'dan bir garip çıkış: Asgari ücretlilere üzülüyorum Magazin Sörvayvır 2020

“MİNİMUM FİYATLILARA ÜZÜLÜYORUM”

Ersoy, gazetecilerin, “Bu pandemi yarıyılında bazı sanatçılar sahne alamıyor, çok kasvetteler. ‘Paramız bitiyor’ diyorlar. Gerçekten bir sanatçı üç ay sahne almazsa paraları biter mi? Siz bu mevzuda ne düşünüyorsunuz?” sualine şu cevabı verdi: “Hazıra dağ katlanmaz diye bir deyim vardır ama yaptıkları yatırımın vaziyetine bağlı. Direnme eforu güç. Yalnızca sanatçılar için değil, insanlar için de güç. Minimum fiyatlılara üzülüyorum. Bir balanssızlık oluyor natürel ki. Muhakkak bir hasılatı olan insan minimum fiyatla çalışan insanla bir olmayabilir ama bu kadar uçurum… Tabi bunu ancak sürükleyen öğrenir.”

“KÜRKLERİMİN HEPSİNİ BAĞIŞLAYACAĞIM”

Muhabirlerin, “Pandemi yarıyılında çok desteklerde bulunmuşsunuz. Haberlerini aldık” lafları üzerine Ersoy, “Ne olacak? Zati hepsi onlara kalacak. Geçen gün dedim Şaziye’ye. Ben kürklerimin hepsini Modern Hayatı Destekleme Derneği’ne vereceğim. Bir gece tertip ettireceğim. Ben de oraya gideceğim ve sarih artırma ile satsınlar. Epeyce bir yüklü ölçü olmuş olur” dedi.

40 bin TL'lik kürk yaptıran Bülent Ersoy'dan bir garip çıkış: Asgari ücretlilere üzülüyorum Magazin Sörvayvır 2020

ÜZERİNDEKİ MÜCEVHERLERİN FİYATI 10 MİLYON TL

Provasını basın mesuplarının yanında yapan Ersoy’un giydiği beyaz triko üzerine yapılmış kar tilkisi kürkünün maliyetinin 40 bin TL olduğu bilindi. Bu kürkten iki tane yaptıran Ersoy, üzerindeki mücevherlerinin toplam maliyetini soran muhabirlere, “10 milyon” cevabını verdi. Ersoy ayrıca, lüks marka gözlüğünden üç adet üretildiğini ve üç ayrı rengi de kendisinin aldığını ifade etti.

40 bin TL'lik kürk yaptıran Bülent Ersoy'dan bir garip çıkış: Asgari ücretlilere üzülüyorum Magazin Sörvayvır 2020





] }