Nedim Saban boynunda virüssavar taşıyor

Galibiyetli oyuncu ve rejisör Nedim Saban, evvelki gün Nişantaşı’nda nesnellere takıldı. Dünyayı tesiri altına alan 1 milyondan fazla bireyin yaşamına mülk olan virüse karşı kendisini gözetmek isteyen oyuncu tuhaf bir usule müracaat etti.

“VİRÜSLER BUNUN SAYESİNDE 7 METREDEN FAZLA YANAŞAMIYOR”

Boynuna içi akışkan dolu plastik bir tüp asan şanlı tiyatrocu, muhabirlerin sualleri üzerine “Bunu internetten aldım. Bu akışkan sayesinde virüsler 7 metreden fazla yanaşamıyor” ifadelerini kullandı.

NEDİM SABAN KİMDİR?

Nedim Saban, 1967 senesinde doğdu. Robert Lisesi’ni 1986, New York Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nü 1990 yılını tamamladı. Ayrıca, New York Üniversitesi’nde sinema ve televizyon eğitimi de aldı.

Tiyatroya, 12 yaşında çocuk oyunları yazarak başlayan Nedim Saban’ın, bir çocuk oyunu Unesco tarafından Dünya Çocuk Senesinde mükâfat aldı ve İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahnelendi. 1982 senesinde, 15 yaşında Beş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu’nu kuran Saban, bu tiyatroda George Orwell’in “Hayvanlar Çiftliği” Animal Farm başta olmak üzere yedi adet çocuk oyununun yazarlık, rejisörlük, oyunculuk ve prodüktörlüğünü üstlendi.

Nedim Saban boynunda virüssavar taşıyor Magazin Sörvayvır 2020

Türkiye’ye döndükten sonra, 1992 senesinde Tiyatrokare’yi kurdu ve bu tiyatroda rejisini yaptığı şanlı virtüöz Macide Tanır’ın başrolünü oynadığı Neil Simon’un “Müziksiz Evin Misafirleri”LostInYonkers ile, Avni Dilligil Özendirme Mükâfatnamı aldı. Televizyon dizilerinde ATV’de sunulan “İkinci Bahar”, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunda “Nasıl Konutta Kaldım”, da oynadı, yeniden Türkiye Radyo Televizyon Kurumunda “İki Oda Bir Sinan” isimli dizinin imalciliğini üstlendi ve bu dizide çok beğenilen Sinan rolünü oynadı. Televizyon yazarı olarak, Show TV’ye yarıyılın en popüler müsabakası Saklambaç Dating Game ve Süper Aile FamilyFeud’u yazan Nedim Saban, 1992 senesinde Energy FM’de, Türkiye’nin ilk interaktif talk show programının sunuculuğuna ve üretimciliğine imza attı.

Nedim Saban boynunda virüssavar taşıyor Magazin Sörvayvır 2020

2005 senesinde TV 8’de danışman olarak da misyon alan Nedim Saban, televizyonda Kanal D için “Münazara Gelişiyor” isimli talk show ve ATV’de “Buluşma” isimli müsabaka programlarını da sundu. İngilizce ve Fransızca öğrenen Nedim Saban, şu an “Behçet Parçacıkları” isimli bir kara komedi senaryosu ve İngiltere’de mükâfat alan “Black Butterfly” isimli bir İngilizce senaryo üzerinde çalışmakta ve tiyatro çalışmalarına yazar, oyuncu, imalci, rejisör olarak devam etmektedir. Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi’nde tiyatro ve oyunculuk dersleri vermektedir.

Nedim Saban boynunda virüssavar taşıyor Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın