Muazzez Ersoy, büyük çabayla yaptırdığı ve adının verildiği lösemi hastanesinin isminin değiştirilmesine sitem etti

Sanatçı Muazzez Ersoy, Ankara’da adının verildiği sağlık kurumundan isminin kaldırılmasıyla alakalı dargınlığını Instagram hesabından paylaştı.

Muazzez Ersoy, 2000’de büyük gayretle yaptırdığı ve isminin verildiği lösemi hastanesinin adının değiştirilmesine sitem etti. Akılda sanatçı, “Böyle bir emek verilmişse adın değişmemesi gerekirdi diye düşünüyorum” dedi.

“KONUTUMU HASTANE AFFETTİM, KONSERLER VERDİM, DAYANAKLAR TOPLADIM”

Ersoy, açılış gününde çekilen 2 resmi takipçileriyle paylaştı ve duygularını şöyle anlattı:

“Sağlık Kurumuna Ankara’daki dubleks konutumu armağan ettim, affettim. Konserler verdim, o dönemki Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in yazdığı mektupla sağlık kurumumuz için dayanaklar toplamaya çalıştım, ilk başta Enver Abi’ye Enver Ören’e gittim, Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın, hoşluklar içinde yatsın, cennet mekanı olsun. O zamanın tutarı ile çok büyük bir armağan yaptı.

Muazzez Ersoy, büyük çabayla yaptırdığı ve adının verildiği lösemi hastanesinin isminin değiştirilmesine sitem etti Magazin Sörvayvır 2020

“İNSANI ÜZÜYOR, İNCİTİYOR”

Sağlık Kurumumuz ilk açıldığında ‘Muazzez Ersoy Lösemili Çocuklar Sağlık Kurumu’ olarak açıldı, bu sağlık kurumunu yapmaktaki emelimiz parasal vaziyeti, ihtimalleri ergonomik olmayan, kısıtlı olan yoksul ailelerin hasta çocuklarının burada bila değer fiyatla rehabilitasyon görüp iyileşmesiydi; bu düşünceyle yola çıktık. Allahın İzniyle emeline erişmiştir ama, ondan sonra ne hikmetse benim adım verilen sağlık kurumunun adı değiştirildi, hatta ben orada tamamen hiç yokum. Ben diye birisi tam bunları yapmamış gibi. Bu da insanı natürel üzüyor, incitiyor. Ehemmiyetli olan adımın olması değil, adım olmasa da olur, ehemmiyetli olan ihtimalleri imkânları olmayan ailelerin çocuklarının rehabilitasyon görmesi fakat emek verilmişse ve böyle bir ad oraya baştan koyulmuşsa, bunun değişmemesi gerektiğini düşünüyorum. Ya baştan koyulmayacaktı ya da koyulduysa değişmeyecekti”

Muazzez Ersoy, büyük çabayla yaptırdığı ve adının verildiği lösemi hastanesinin isminin değiştirilmesine sitem etti Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın