“İnançsız insan vicdanlı değildir” diyen Öykü Gürman’a Ateizm Derneği’nden tepki

Oyuncu ve şarkıcı Hikaye Gürman Bloomberg HT’de yayınlanan Aslı Safak’la İşin Aslı programına davetli oldu. Anne ve babasının birbirinden değişik olduğunu söyleyen Gürman, babasının ateist olduğunu söyledi.

“İNANÇSIZLIK EGOİZM VE EGOİSTLİK GETİRİR”

Hikaye Gürman, Aslı Şafak’ın “Yakınınızda inançlı olmayan biri var mı?” sualine “Babam ateistti” yanıtını verirken, sonrasında söylediği laflarla müzakere yarattı. Gürman, acıma ve vicdandan başka hiçbir şey için yaşamayacağının altını çizerek, şöyle devam etti: “İnançsız birinin acımalı ve vicdanlı olabileceğine inanmıyorum. İnançsızlık egoizm ve egoistlik getirir. Babam da öyleydi.”

“BABAM BENİ KENDİNE GÖRE HOŞLANDI”

Açıklamalarına devam eden oyuncunun Aslı Şafak’ın “Babanız tarafından beğenildiniz mi” sualinden sonra gözleri doldu. Konuşmakta eforluk sürükleyen Hikaye Gürman “Babam beni kendine göre hoşlandı. Duygusallığıma tenkit etti. Kimse bir insanın gözyaşının hesabını soramaz. Ayrılık burada başlar” ifadelerini kullandı.

ATEİZM DERNEĞİ’NDEN TEPKİ GELDİ

Hikaye Gürman’ın inançsızlık hakkındaki söylemlerinden sonra Ateizm Derneği’nden yanıt geldi. Derneğin Twitter hesabından yapılan paylaşımda “Son yarıyılda giyimi ve hayat stiliyle seküler hayatın tüm nimetlerinden yararlanan birtakım insanların sıklıkla müracaat ettiği bir usul de, radikal dincilerden beklenen bir açıklama yaparak gündeme gelmek oldu. Tek emel kaşe kıymetlerini yükseltmek olsa gerek…” denildi.

"İnançsız insan vicdanlı değildir" diyen Öykü Gürman'a Ateizm Derneği'nden tepki Magazin Sörvayvır 2020
"İnançsız insan vicdanlı değildir" diyen Öykü Gürman'a Ateizm Derneği'nden tepki Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın