5 yıl hapsi istenen Metin Hara ifade verdi

Brezilyalı manken Adriana Lima ile yaşadığı beraberlikle gündeme gelen yazar Metin Hara’nın ‘diploması olmadığı halde hasta rehabilitasyon etmek veya tabip unvanını takınmak’ kabahatinden 5 seneye kadar mapus istemiyle suçlanmasına devam edildi. İstanbul 16’ıncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen mahkemede hakkında bir evvelki celse güçle getirme kararı çıkarılan tutuksuz maznun Metin Hara ile tarafların avukatları hazır bulundu. Kimlik tespiti ile başlayan mahkemede tutuksuz maznun Metin Hara yazar, aylık kazancının 15-20 bin lira olduğunu kaydoldu.

“BÖYLE BİR GİDİŞAT İÇİNDE OLMAM BENİ YARALAMIŞTIR”

Fizyoterapi lisansına sahip olduğunu söyleyen maznun Hara, “1219 rakamlı yasanın 13’üncü maddesinde fizyoterapistlerin yapabilecekleri tertip edilmiştir. Hastalık vaziyeti dışında da yapabilecekleri şeyler vardır. Benim tekniğim, Sufi Soluk biçiminde anılmaktadır. Aparatsız, yan tesirsiz ve bilimsel olarak tesiri olan bir tekniktir. Sufi Soluğu hastalığı iyileştirmek değil, iyilik halini çoğaldırmaktır. Aktifliklerimizde, her katılımcıdan tıbbi müdahale yerine geçmediğine dair ıslak imzalı doküman alınmaktadır. Eş mevzularda faallik yapan insanların bir hayli yasa ihlali yaptığını görmüşken, böyle bir gidişat içinde olmam beni yaralamıştır” biçiminde konuştu.

5 yıl hapsi istenen Metin Hara ifade verdi Magazin Sörvayvır 2020

“REHABİLİTASYON İDDİASINDA BULUNMADIM AMA İYİLİK HALİNİ ANLATABİLİRİM”

Kariyerinin yaralandığını söyleyen maznun Hara, “Medyada diploması yok, işyeri damgalandı biçiminde çıkan haberler kariyerimi ciddi anlamda yaralamıştır. Kendimi enerji uzmanı olarak tanıtmam, bu sarih ve net. Rehabilitasyon iddiasında bulunmadım ama iyilik halini anlatabilirim. Düşünce gücüyle bireyin motivasyonu ve performansı çoğaldırılabilir. Çapa’daki bir hayli doktorla yayınlara çıktım. Hiçbiri konuştuklarım mevzusunda ihtarda bulunmadı. Yalnızca, hakkımda magazinsel haberler çıktığında kendimi burada buldum 14 yıldır yaptığım işte” ifadelerini kullandı. Duruşmaya yazılı korunmasını da sunan Hara, hakkında kararın açıklanmasının geri vazgeçilmesini HAGB kabul ettiğini, kendisi için cezai kısımdan çok mesleksel ve etik kısımların ehemmiyetli olduğunu kaydoldu.

5 yıl hapsi istenen Metin Hara ifade verdi Magazin Sörvayvır 2020

“İŞ YERİ HİÇBİR ZAMAN DAMGALANMADI”

Maznun Hara’nın avukatı Serdar Öktem ise, “Müvekkilin işyeri hiçbir zaman damgalanmamıştır. Bu kadar kalabalık seminerlere giren bireyin bitirici tıptan bahsetmesi yaşamın normal akışı ile anlaşmamaktadır. İşyerinde Gökhan Kırdar adlı müzisyen çalışıyordu. Masal okuyucular ve yogacılar çalışıyordu. Bu bireylerin tıp eğitimi vermediği zati baştan anlaşılıyor” dedi.

Sanığın korunmasına karşı beyanda bulunmak için vakit arz eden Beşiktaş Kaymakamlığı vekili maznuna, ‘Rastgele bir alanda hekime yaptınız mı?’ dedi. Maznun, hekime yapmadığını söyledi. Beşiktaş Kaymakamlığı avukatının beyanını hazırlaması için vakit arzını kabul eden duruşma, gelecek celse şahit dinlenmesine karar vererek mahkemeyi erteledi.

5 yıl hapsi istenen Metin Hara ifade verdi Magazin Sörvayvır 2020

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddia belgesinde, Hara’nın işyeri hakkında BİMER’e yapılan ihbar ile Beşiktaş Kaymakamlığı İlçe Sıhhat Müdürlüğünce tahlil yapıldığı, sıhhat kuruluşu olduğuna dair rastgele bir izin ya da faaliyet dokümanı bulunmadığı, izinsiz eğitim-öğretim faaliyeti göstermesi sebebiyle faaliyetin sonlandırıldığı kaydedildi.

İddia Belgesinde, ‘İnsanagüven’ ismi ile faaliyet gösteren iş yeri sahibi Hara’nın doktor olduğuna dair diploması olmadığı ile Ananesel ve Bitirici Tıp Uygulamaları İdaremeliği kapsamında bulunan uygulamaları yapabileceğine dair rastgele bir sertifikasının bulunmadığı halde bitirici tıp uzmanı unvanını kullandığının tespit edildiği anlatıldı.

Hara’nın, İstanbul Üniversitesi Fizik Rehabilitasyon Rehabilitasyon Yüksek Mektebi mezunu olduğu, başkaca bitirici tıp uzmanı unvanını kullanabileceği bir dokümanı ve diplomasının bulunmadığının anlatıldığı iddia belgesinde, ‘diploması olmadığı halde hasta rehabilitasyon etmek veya tabip unvanını takınmak’ kabahatinden 2 seneden 5 seneye kadar mapusla cezalandırılması arz edildi.

5 yıl hapsi istenen Metin Hara ifade verdi Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın