“Neşe Karaböcek öldü” iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı

Sosyal medyada duayen sanatçı Sevinç Karaböcek’in ölüm ettiğine dair çıkan haberlere Radyo programcısı ve OSSİ müziğin sahibi Hakan Eren, sosyal medya hesabından cevap verdi.

“İDDİALAR GERÇEK DEĞİL”

Hakan Eren yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Dostlar sosyal medyada yayınlanan ‘Sevinç Karaböcek ölüm etti’ haberleri gerçek değildir. Sevinç Karaböcek’in sıhhati yerindedir. Bu haberi uyduranları Allah’a havale ediyorum”

"Neşe Karaböcek öldü" iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı Magazin Sörvayvır 2020

SEVİNÇ KARABÖCEK KİMDİR?

Hakikat ismi Neş’ecan Göktürk olan ve henüz 5 yaşında “Karaböcek” oyununda oynarken İsmet İnönü’den, Karaböcek soyadını alan “Orta Şark’ın Altın Bülbülü” unvanlı sanatçı, babasının demiryollarındaki vazifeyi sebebiyle İstanbul’da doğdu. Henüz 2,5 yaşındayken babasının atamasının Ankara’ya çıkması sebebiyle oraya taşıdı. Sevinç Karaböcek ilk konutluluğunu Elenor Plak’ın kurucusu, imalci ve müzisyen Atilla Alpsakarya ile yaptı. Bu konutluluktan Alper ismini verdiği bir oğlu dünyaya geldi. Atilla Alpsakarya’nın 1974′ te Sevinç Karaböcek’ten bölüp 12 Eylül 1975 baldızı Gülden Karaböcek’le evlenmesi uzun vakit magazin medyasını meşgul etti. Bu konutluluk suratından Sevinç ve Gülden Karaböcek kardeşlerin arası açıldı. Sevinç Karaböcek 1975 tarihinde gazeteci Tevfik Yener ile evlendi. Bu konutluluktan de Hasan ismini verdiği bir oğlu daha oldu. Hemen hemen her cins müziği sınamış ve rakamsız 45’lik plak, LP ve kaset/CD doldurmuştur. Ayrıca 11 sinema filminin başrolünde oynamıştır. İlk büyük çıkışını 1968 senesinde “Artık Beğenmeyeceğim” isimli 45’liği ile tutmuş ve 90’lı senelerin ortalarına kadar adını dorukta yakalamayı muvaffak olabilen nadide sanatçılardan biri olmuştur. 1968-1980 arasındaki 12 sene süresince muhtelif plak firmalarından 16 adet altın plak, 1 platin plak, 1 altın bülbül 5 altın 45’lik yerine verilmiştir ve 2 altın kaset mükâfatı almıştır. 1981 senesinde Altın Plak isimli müzik firmasını kuran sanatçı, “Arabeskin anası” olarak öğrenilmekte olup hayatını çocukları ile beraber sürdürmektedir.

"Neşe Karaböcek öldü" iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı Magazin Sörvayvır 2020


] }

Bir cevap yazın