Oyuncu Nilüfer Aydan’ın “cumhurbaşkanına hakaretten” hapsi isteniyor

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ağustos ayında tertip edilen iddia belgesinde, 80 yaşındaki Nilüfer Aydan’ın 2018’de sosyal medya hesabından kabahat içerikli paylaşımlar yaptığı biçiminde ihbar üzerine soruşturma başlatıldığı yer aldı.

4 PAYLAŞIMINDAN DOLAYI DAVA AÇILDI

Sözcü’de yer alan habere göre, İddia Belgesinde Nilüfer Aydan’ın sosyal medya hesabından 2016-2017 ve 2018’de yaptığı 4 paylaşımın cumhurbaşkanını tahkir maksadı ile yaptığı ileri sürülerek paylaşımların düşünce ve tenkit hürlüğünde değerlendirilemeyeceğini belirtildi.

Oyuncu Nilüfer Aydan'ın "cumhurbaşkanına hakaretten" hapsi isteniyor Magazin Sörvayvır 2020

“YARDIM İSTEDİĞİM GENÇLER YAZMIŞ OLABİLİR”

Soruşturma kapsamında ifade veren Nilüfer Aydan ise sosyal medya hesabının kendisine ait olduğunu ancak FETÖ/PDY methiyeleri kapsayan bir paylaşımının olmadığını belirtti. Soruşturma kapsamında ifade veren oyuncu, 80 yaşında olduğu için teknolojiyi yeterince öğrenmediğini ve bazen parkta otururken bir şey yazdıracağı zaman orada olan gençlere paylaşımları yazdırdığını söyledi. Oyuncu laflarına şöyle devam etti: “Kabahate mevzu paylaşımları kendi cep telefonundan parkta oturan gençler tarafından yazılmış olabilir”

4 YILA KADAR MAPUSU İSTENİYOR

Sanatçının 1 sene 2 aydan 4 sene 8 aya kadar mapus cezası ile cezalandırılması arz edildi. Önümüzdeki günlerde İstanbul Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde egemen karşısına çıkacak.

Oyuncu Nilüfer Aydan'ın "cumhurbaşkanına hakaretten" hapsi isteniyor Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın