Türkiye’nin Oscar adayı ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmi oldu

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile sinema alanındaki iş teşkilatı temsilcilerinden oluşan 16 şahsiyet Seçici Heyet, 93. Yüksekokul Mükâfatları Oscar En İyi Beynelmilel Film Dalı’nda Türkiye adayını belirledi.

23 FİLM DEĞERLENDİRİLDİ

Seçici Heyet’un bugün hakikatleştirdiği buluşmada Sinema Efor Birliği’ne müracaat eten 23 film değerlendirildi. Rejisörlüğünü Mehmet İsme Öztekin’in yaptığı ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmi, heyet tarafından Türkiye’nin ‘en iyi beynelmilel film’ Oscar adayı olarak belirlendi.

FİLMİN KONUSU

1983 senesinde bir Ege kasabasında minik bir kız can verir. Can Veren minik kız sıkıyönetim komutanının kızıdır ve onun vefatının mesulü olarak babaannesi ile yaşayan ve 7 yaşında bir kızı olan Memo görülür. Memo, her ne kadar masum olduğunu anlatsa da kimse ona inanmaz. İdam cezasına çarptırılan Memo’nun yakınları, hakın sağlanması için uğraşırken, Memo ve kızı Ova’nın tek istediği birbirlerine kavuşabilmektir.”

Rejisörlüğünü Mehmet İsme Öztekin’in üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal, Yurdaer Okur gibi adlar yer alıyor.

Türkiye'nin Oscar adayı '7. Koğuştaki Mucize' filmi oldu Magazin Sörvayvır 2020





] }

Bir cevap yazın